Start >> Tutorials >> Tutorial Moyea FLV Player

Tutorial Moyea FLV Player

Gebruik van de Moyea FLV Player.

Nadat je de installatie van de FLV Player op je computer hebt voltooid kun je het programma als volgt opstarten:

Start de FLV Player:

Dubbelklik de snelkoppeing van de Moyea FLV Player op je bureaublad of via het Microsoft 'Start' symbool, en het programma wordt gestart. Dit is het hoofdvenster van de Moya FLV Speler:


Afb.1: Zo ziet het hoofdscherm van de Moyea FLV Player eruit.

Inlezen van FLV bestanden in het programma:

Selecteer "Open File" in het "File" menu, dan wordt het "Open FLV File" dialoog scherm geopend op deze wijze zodat je FLV bestanden kunt inlezen om te kunnen afspelen:


Afb.2: Dit is het "Open FLV File" dialoog scherm.

File: Het File menu laat je FLV bestanden in te lezen van het Internet via de "Open URL" optie, zowel als vanaf je harde schijf via de "Open File" optie.

Selecteer vanuit "Open File"de optie "Open URL" en je krijgt een pop-up dat je vraagt om het URL in te voeren om de FLV bestanden in te lezen om af te spelen:


Afb.3: Dit is het "Open URL" dialoog scherm.

Check "Associate .flv File" en het programma kan optioneel worden geassocieerd met .flv bestanden, zodat je die alleen maar in Windows Explorer hoeft te dubbelklikken om ze af te spelen.

View: Het "View" menu laat je het venster van de player vergroten of verkleinen naar gelang gewenst.


Afb.4: Het "View" menu.

Door in het "View" menu de "FLV Info..." optie te kiezen kun je de eigenschappen zien van het FLV bestand dat wordt afgespeeld. De gegevens verschijnen in een klein venster tegen een transparant achtergrond, het bevat de FLV versie, speeltijd, IDs en namen van de video en audio codecs, de afmetingen enz., zoals in de afbeelding hieronder:


Afb.5: Dit is het "FLV Info…" dialoog scherm.

Door "Over Other Windows" te selecteren zal de FLV Player op je computer steeds boven andere vensters worden afgespeeld.


Afb.6: Het "Control" menu.

Control: De "Control" menu betreffen de functies op de Control Balk onderaan het venster en geeft alternatieve mogelijkheden om het afspelen van FLV bestanden met je toetsenbord te besturen.

Help: Voor ondersteuning of een upgrade van de FLV Player kun je het "Help" menu aanklikken.

 

 
 

 
Een zuster-site van