Start >> Tutorials >> Zuinig Afbeeldingen in MSN Gebruiken

Zuinig Afbeeldingen in MSN Gebruiken

Uitleg Gebruik van Afbeeldingen in MSN Berichten d.m.v. Plaatjesupload.

Hier volgt een stap-voor-stap uitleg voor het plaatsen van afbeeldingen in MSN berichten zonder dat het je quota aantast bij MSN.

De website http://www.plaatjesupload.nl geeft de mogelijheid om daar plaatjes te uploaden. Deze plaatjes kun je dan tonen door een link op te roepen in je browser, welke door plaatjesupload wordt opgegeven.

Plaatjesupload geeft je ook 2 andere links, namelijk 1 linkmethode om via een forum (dat UBB ondersteunt) die afbeelding te tonen, en 1 linkmethode om die afbeelding in een website te tonen (via HTML).

De methode hieronder geeft aan wat je moet doen om een afbeelding van je harde schijf in een MSN bericht te tonen. (De afbeeldingen die ik hier heb gemaakt zijn op deze manier hier getoond.)

Upload eerst je plaatjes zoals hieronder vermeld. Ga naar http://www.plaatjesupload.nl. Je krijgt dan een scherm met informatie zoals hieronder:


Afb.1: Bij 1 vul je in welk plaatje van je harde schijf je wilt uploaden. Druk op 'Browse' om dat plaatje op je harde schijf op te zoeken. Bij 2 plaats je de beschrijving (wordt straks gebruikt als deel van de naam in de link). Bij 3 geef je aan of het plaatje moet worden verkleind. 4 Als je gereed bent druk je op Upload!

Afb.2: Het volgende scherm toont je de links die je kunt gebruiken om de afbeelding te tonen in je MSN bericht. Straks roep je in je browser de link zoals genoemd in 'Link voor je vrienden'.

Afb.3: Als je dus de 'Link voor je vrienden' oproept dan krijk je bovenstaand scherm waarin je afbeelding wordt getoond.

Afb.4: Stel dat je in Afb.1 'Verkleinen = Ja' hebt ingevuld, dan zie je in het daarop volgend scherm de tekst 'De afbeelding is verkleind' weergegeven, zoals hierboven vermeld.

Afb.5: Hierboven de link met de verkleinde afbeelding.

Afb.6: Je kopieert je afbeelding naar je MSN bericht door te handelen zoals hierboven aangegeven. Na bovenstaande druk je in: Ctrl+C. Dat staat voor kopieeren.

Nadat je bovenstaande hebt gedaan ga je naar de plek in je MSN bericht waar je de afbeelding wilt kopieeren en drukt in: Ctrl+V. Dat staat voor inkopieeren.

Als je op bovenstaande manier plaatje uit Plaatjesupload.nl inkopieert naar een MSN bericht, dan zul je kunnen zien dat die afbeeldingen een blauwe rand krijgen! Dat betekent dat die afbeelding een link is geworden en dat, als je op die afbeelding klikt, je naar de Plaatjesupload website wordt gestuurd.

Niet erg, die link, maar als je dat blauwe kadertje niet leuk vind:

Plaats je cursor direkt naast je plaatje (rechts ervan, dus), in je MSN bericht, en druk op de 'backspace' toets van je toetsenbord. Deze handeling verwijdert die terug-link naar plaatjesupload.nl en het blauwe kadertje verdwijnt.

Een andere methode om die link te verhinderen is als je het plaatje als volgt inkopieert:

Gebruik de link uit de 3e regel (HTML) bij Afb.2, het ziet er bijvoorbeeld uit als hieronder:

<a href="http://www.plaatjesupload.nl/bekijk3/bloem-bij-62370.html"><img src="http://www.plaatjesupload.nl/output6/1182522018-81.jpg" border="0" alt="Image Hosted by Plaatjesupload.nl" /></a>

Hierdoor krijg je de link mee (overigens zonder het blauw kadertje, vanwege de border="0").

Als je dus geen link wilt, gebruik dan enkel vanaf <img... tot aan ... /> dus:

<img src=="http://www.plaatjesupload.nl/output6/1182522018-81.jpg" border="0" alt="Image Hosted by Plaatjesupload.nl" />
  1. Copier dit (m.b.v. Ctrl+C)
  2. Ga dan naar je MSN bericht dat je aan het maken bent, en
  3. Zet een vinkje in het HTML vakje dat boven 'Bericht versturen' staat.
  4. Zoek in de tekst op waar je de afbeelding wilt plaatsen en kopieer daar die regel in (m.b.v. Ctrl+V).
  5. Haal het vinkje weer weg en je plaatje staat er. Voilą!
Image Hosted by Plaatjesupload.nl
Afb.7: Deze afbeelding is geplaatst zoals het 2e voorbeeld hierboven, dus alleen maar vanaf <img... tot aan ... />.

Klaar!

 

 
 

 
Een zuster-site van