Een Afbeelding in MSN Bericht Plaatsen via Photobucket.

Als je ingelogd bent bij Photobucket zie je de onderstaande informatie:


Afb.1: In dit scherm kun je de afbeeldingen van je eigen harde schijf uploaden naar Photobucket. Aan de linkerkant, onder de menubalk, zie je bij 'current album' het huidige album waar je je in bevindt. Dit is meestal het hoofdalbum dat aangeduidt wordt met je inlognaam.

We gaan nu een aantal afbeeldingen uploaden. Dat gaan we doen in dit deel van Afb.1:


Afb.2: Hier zien we een formulier waar we 3 bestanden kunnen invoeren.

We voeren een afbeelding in door op de 'browse' knop te drukken. Daarna zoeken we op onze harde schijf die afbeelding op. Als we meer dan 3 afbeeldingen tegelijkertijd willen invoeren dan klikken we in Afb.2 op 'add more' (rechts van de 'Upload' knop) en komen dan op onderstaand scherm terecht, waar we in totaal tot 20 afbeeldingen tegelijk kunnen opgeven, zie hierboven.


Afb.3: Hier zien we het formulier waar we tot maximaal 20 bestanden kunnen invoeren. In bovenstaand voorbeeld hebben we al 3 afbeeldingen opgezocht. De naam verschijnt dan met eronder een ruimte waarin we de titel kunnen plaatsen. Deze verschijnt later bij de afbeelding als deze wordt getoond.

Als we de afbeeldingen hebben geupload dan worden wij ervan op de hoogte gesteld zoals in het scherm hieronder. We hebben hier dus 3 afbeeldingen geupload.


Afb.4: Bovenin zien we dat we 3 afbeeldingen hebben geupload. Mijn totaal aantal afbeeldingen worden ook aangegeven, in dit geval heb ik 3 afbeeldingen in Photobucket staan.

Linksonder in ons scherm zien we het onderstaande. Daar zien we, aangegeven in de balk, het aantal afbeeldingen die wij in Photobucket hebben staan. Daaronder zien we de afbeeldingen in thumbnail formaat, met onder elke thumbnail 3 soorten links waarmee we de fotos elders kunnen tentoonstellen.


Afb.5: Thumbnails van onze afbeeldingen worden aan de onderkant van het scherm getoond.

Als we op een thumbnail klikken dan verschijnt de afbeelding zoals in onderstaand scherm. Deze afbeelding hoeft niet de maximale grootte te zijn.


Afb.6: De afbeelding wordt op deze wijze getoond.

Om de afbeelding in volle grootte te zien moet je op de afbeelding klikken. Dan verschijnt het onderstaande scherm welke de volledige afbeelding toont op een blanco pagina.


Afb.7: De afbeelding wordt op deze wijze getoond.

Wil je deze afbeelding eenvoudig kunnen copieeren, rechter-klik dan op de afbeelding, waardoor het onderstaande scherm verschijnt die je makkelijk kunt copieeren.


Afb.8: Rechter-klik en kies 'View Image'.

Je ziet dan een geheel blanco pagina met enkel de afbeelding erop.


Afb.9: Zo verschijnt de afbeelding.

Om de afbeelding te copieeren:


Afb.10: Je kopieert je afbeelding naar het MSN bericht door te handelen als volgt: Linkerklik links buiten de afbeelding en vasthouden - Shift indrukken en vasthouden - Muis over de afbeelding trekken (afbeelding krijgt een waas) en loslaten. Hierna druk je in: Ctrl+C. Dat staat voor kopieeren.

Nadat je bovenstaande hebt gedaan ga je naar de plek in het MSN bericht waar je de afbeelding wilt kopieeren en drukt in: Ctrl+V. Dat staat voor inkopieeren. Klaar!

Op de volgende pagina wil ik tonen hoe je eenvoudig meerdere afbeeldingen die in 1 MSN bericht horen kunnen worden gecopieerd. Dit is bijvoorbeeld handig bij een reisverslag waar je meerdere fotos op een pagina wilt plaatsen.

 

[ << Vorig ]

 
Een zuster-site van