Start >> Tutorials >> Zuinig Afbeeldingen in MSN Gebruiken

Zuinig Afbeeldingen in MSN Gebruiken

Uitleg Gebruik van Afbeeldingen in MSN Berichten d.m.v. Photobucket.

Hier volgt een stap-voor-stap uitleg voor het plaatsen van afbeeldingen in MSN berichten zonder dat het je quota aantast bij MSN.

Als we plaatjes tonen zoals MSN dat bedoelt, namelijk door ze van onze harde schijf naar een bericht te kopieeren, dan kost ons dat MBs van onze quota die we onder onze inlognaam (alias) hebben. Onder elke inlognaam krijgen wij alleen maar 3 MB toegewezen. We kunnen dit aantal alleen verhogen als we Microsoft (MSN) ervoor betalen.

Als we in MSN op onze inlognaam (rechtsbovenaan bij "Welkom") klikken zien we onder "Storage Limit Info" hoeveel quota we nog over hebben om plaatjes op te hangen in onze berichten.
Bij "My Storage Information" onder "Storage Limit Info" kunnen we zien in welke MSN rubrieken wij hoeveel Documenten, Plaatjes of Attachments (aanhangsels) we hebben geplaatst.

MSN leden die regelmatig afbeeldingen plaatsen zien hun quota snel opraken. Het alternatief om, zonder betaling, plaatjes toe te voegen is om een nieuwe inlognaam te maken. Het gevolg is dat die leden vaak meerdere inlognamen gebruiken wat frustrerend en in het bizonder verwarrend blijkt te zijn voor andere leden.
Andere alternatieven zijn: het kopieeren van een afbeelding vanaf een andere webpagina, dit gaat niet af van je quota. Echter als je je eigen afbeeldingen van je harde schijf wilt plaatsen dan zul je die eerst elders moeten uploaden, daarna in een webpagina tonen en daarvandaan kopieeren. Dit geeft soms problemen, namelijk waar moet je die dan plaatsen zodat je ze kunt oproepen? En, als dat plaatje dan van die opslagplaats wordt verwijderd, dan is wordt het ook niet meer getoond in het MSN bericht (want de link is weg).

(Eerder waren er methoden, waarbij je een bericht plaatste volgens traditionele manier, dan kopieerde je het geheel inclusief plaatjes, daarna annuleerde je het bericht, maakte een nieuw bericht waarin je het gekopieerde inkopieerde.
Deze methode werkt nu niet meer. Microsoft verhindert dat, de plaatjes verdwijnen en je krijgt een rood kruisje te zien waar de plaatjes stonden. De plek, waar de plaatjes door MSN werden geplaatst, wordt nu automatisch door MSN geschoond.)

We zullen dus naar een andere methode moeten zoeken. Het beste is dat we de te plaatsen afbeeldingen ergens op het internet op een vaste plek deponeren. Zo'n plek kan zijn een webhost (als je een eigen website bezit) of op een van de zogenaamde 'Free File Hosting' diensten op het internet. Er zijn er vele, echter de meesten verstrekken alleen gratis ruimte met een 'maar' eraan verbonden. Bijvoorbeeld: je kunt er niet naar linken, of als je het wilt zien moet je een aantal seconden wachten (kan oplopen tot een minuut) enz. Weer andere kunnen geen meerdere ge-upload afbeeldingen tegelijk tonen.

Ik heb 3 bekende gratis File Hosting lokaties onderzocht:

Photobucket heeft de volgende specificaties:

Beschikbare ruimte: 1GB gratis (meer...)
Upload via formulier bij Photobucket of via Mobiele telefoon
Upload tot 20 bestanden tegelijk
Upload quota: Geen
Upload mogelijk van: afbeeldingen (gif, jpg, jpeg, png, bmp, swf) + video (3g2, 3gp, 3gp2, 3gpp, 3p, asf, avi, divx, divx, dv, dvx, flv, gif, moov, mov, mp4, mpeg4, mpg4, mpe, mpeg, mpg, qt, wmv, xvid)
Maximum afmeting per afbeelding: 1024 x 768 (meer...)
Maximum gewicht per afbeelding: 1 MB of minder
Mogelijkheid tot online bewerken/verkleinen van afbeeldingen
Mogelijkheid tot opslag in verschillende mappen
Mogelijkheid tot maken van aparte fotoalbums
Mogelijkheid tot maken van Slidehows
Mogelijkheid tot tonen van meerdere afbeeldingen per pagina
Mogelijkheid tot linken naar de afbeeldingen (HTML link, Forum UBB code, URL in browser)
In Photobucket zelf worden thumbnails en afbeeldingen getoond van de opgeslagen afbeeldingen.
Volledige Photobucket Tutorials (in het Engels) zijn op de site aldaar beschikbaar.
Mogelijkheid tot gratis upgrade via GoPro naar PRO lidmaatschap.

Flickr heeft de volgende specificatie:

Beschikbaare ruimte: gelimiteerde upload (zie hier beneden)
Upload via formulier bij Flickr of via Mobiele telefoon
Upload tot 4 bestanden tegelijk
Upload quota: 100MB per maand gratis (meer...).
Upload mogelijk van: alleen afbeeldingen (jpg, gif (niet geanimeerd), png)
Maximum afmeting per afbeelding: Geen
Maximum gewicht per afbeelding: 5MB (meer...)
Bij upload worden de fotos automatisch aangepast tot een maximum van 1024 pixels (meer...)
Mogelijkheid tot maken van 3 aparte fotoalbums
Mogelijkheid tot tonen van meerdere afbeeldingen per pagina (meer...)
Mogelijkheid tot linken naar de afbeeldingen (HTML link, Forum UBB code, URL in browser)
In Flickr zelf worden thumbnails en afbeeldingen getoond van de opgeslagen afbeeldingen.
Indien je Flickr 90 dagen niet gebruikt wordt je lidmaatschap geannuleerd.

Plaatjesupload kent de volgende specificaties:

Beschikbare ruimte: Niet opgegeven
Upload via formulier bij Plaatjesupload
Upload quota: Geen
Upload mogelijk van: afbeeldingen (jpg, gif, png)
Maximum afmeting per afbeelding: Geen
Maximum gewicht per afbeelding: 1500 Kb
Mogelijkheid tot online verkleinen van afbeeldingen
Afbeeldingen kunnen alleen worden getoond via een URL in de browser, een link via een forum (dat UBB ondersteunt) en 1 linkmethode om die afbeelding in een website (via HTML) te tonen.
In Plaatjesupload zelf worden geen thumbnails of afbeeldingen getoond!

Op grond van de genoemde specifikaties vind ik voor onze doeleinden Photobucket het meest geschikt. Doorslaggevend is de toegewezen ruimte van 1 GB zonder beperking van een upload quota per tijdseenheid. Tevens is het vertonen van meerdere (volledige - dus niet thumbnails) afbeeldingen een groot pluspunt in efficientie indien meerdere afbeeldingen in een MSN bericht moeten worden geplaatst.

De hieropvolgende stap-voor-stap instruktie is bedoeld om te tonen op welke wijze het beste meerdere afbeeldingen uit een reeks kunnen worden geplaatst in een MSN bericht. Ik ga even ervan uit dat het maken van een MSN bericht voor jou al geen probleem moet zijn.

Allereerst neem ik aan dat je je al bij http://photobucket.com hebt geregistreerd (anders kun je er geen gebruik van maken). De registratie is dus gratis (voor een bedrag van US$ 25 per jaar krijg je 5 GB ruimte toegewezen en kunnen afbeelding via FTP worden opgeladen, wat veel sneller gaat.). Men accepteert o.a. Paypal.

En voor diegenen die liever incidenteel van Plaatjesupload willen gebruik maken heb ik ook een tutorial die je hieronder aantreft.

 

 

 
Een zuster-site van